fredag 12 januari 2007

Varför är männen rädda för att kvinnan ska ta över?

Har alltid undrat över varför männen är rädda för att kvinnan ska ta över deras roll i samhället. Är de inte värda en underkastelse?

torsdag 11 januari 2007

Jag vann Rond 1 på poäng


Triumf kortet hjälpte mig att få rätt i min försäkringsfråga.

Försäkringsbolaget har gått med på att ersätta mig för mina läkarkostnader. Tack till L-I S. för hjälpen.

måndag 8 januari 2007

Det var skönt med en liten paus från vardagen




Det var roligt å träffa släkten. Vädret var fint under dagtid, men jag behövde en jacka när jag skulle ut på kvällarna. Spanjorerna förstår inte hur bra de har det, så de går med tjocka vinterkläder i 15 graders värme. Det kan också vara så att de fina vinterkläderna skall bäras oavsett väder. För inte kan de rå för att det inte är kallt när det är vinter. När ska de annars kuna bära de dyra vinterkläderna?
Det är ingen idé att köpa CD eller DVD i Spanien, det är billigare i Sverige. Mat och sprit är mycket billigare där. Exempel, vanlig brandy och wiskey, som i Sverige kostar runt 350 kr, kostar i Spanien hela 7 €, ca 70 kr. Ett kilo levande ostron kostar under femtilappen.
Man uppskattar de låga priserna i Spanien mycket mer när man bor i ett land som Sverige. Spanjorerna själva tycker att allt har blivit mycket dyrare där sedan Spanien gick med i EU.
Bada vet jag inte om det gick, jag fick aldrig möjligheten att testa det, jag hade bara tre hela dagar på mig för att hälsa på släkten innan det var dags att sätta sig på planet igen för att flyga tillbaka till Sverige.
Och nu är jag tillbaka till landet där man kan sätta på sig vinterkläderna utan att behöva svettas.

Tack Anna-Lys för ditt varma välkommande, det värmde faktiskt.